Чому корисно класти шматок мила під простирадло….просто геніальний вихід!

296909_1

Якщо у вас бувають судоми, то ви краще за інших знаєте, наскільки це неприємно. Всі знають, як буває боляче, коли вдариш палець на нозі або поріжешся бритвою. Неприємна і дратівлива біль. Але така біль швидко проходить. А ось судоми в ногах — це зовсім інша справа, передає Ukr.Media .

Судоми в ногах і ступнях викликані м’язовими спазмами, тому біль так просто не йде. Вона підстерігає і разить в самий несподіваний момент, найчастіше посеред ночі. І нічого з цим вдіяти в цю мить не можна.

Однак не все так безнадійно! Щоб звести до мінімуму м’язові спазми в ногах, потрібно визначити, чому у вас зводить ноги і підібрати правильне рішення проблеми.

Що таке судоми?

Судоми в ногах — болісний м’язовий спазм в литках, стегнах або ступнях. Зазвичай він відбувається вночі, коли ви засинаєте або прокидаєтеся. По всій видимості, щось на межі сну і неспання змушує м’язи несподівано болісно стиснутись.

Що викликає м’язові спазми?

1. Зневоднення

Одна з найпоширеніших причин судом — зневоднення.

П’єте мало води? Потієте на сонці? Займаєтеся на біговій доріжці? Все це викликає втрату води в організмі, отже, втрату електролітів, які допомагають контролювати імпульси і скорочення м’язів. Якщо електролітів не вистачає, ноги зводити буде частіше звичайного.

2. Вам холодно

Багато люблять спати в прохолоді, тим більше що знижені температури рекомендуються для хорошого сну. Тому, якщо ви відкрили на ніч вікно або включили вентилятор, не забудьте вкрити ноги. До кінця не з’ясовано, чому холод викликає судоми, але пов’язують це з тим, що низькі температури знижують еластичність м’язів, роблять їх твердіше, примушуючи скорочуватися.

3. Цілий день на ногах

Якщо ви проводите на роботі весь день на ногах, це прирівнюється до спортивної тренуванні, за винятком так необхідної перед заняттями розігріваючою розминки. Ноги просто “зношуються” від довгої експлуатації, особливо якщо ви носите тяжкості. Якщо ви на довершення до всього ще й носити підбори, то справа зовсім погано!

4. Заняття спортом

Результатом тренувань можуть стати судоми. У довгостроковій перспективі вправи лише зміцнюють м’язи, що зводить ймовірність появи судом до мінімуму. Однак через кілька годин після занять м’язи більш схильні до появи спазмів з-за втоми і нагромадилася молочної кислоти.

Способи профілактики судом

1. Мило

Хочете справжнє чарівництво медицини? Є тут одна!

Ніхто не знає, чому, але багатьом допомагає від нічних судом звичайне мило! Просто покладіть на ніч шматочок під простирадло. Який тип мила і марку ви виберете, значення не має. Жодних медичних обґрунтувань милу в даній ситуації немає, але відомий випадок, коли навіть хвора артритом собака оцінила лікувальні властивості мила, яке господар поклав для себе під простирадло.

Щоб з’ясувати, чи працює цей спосіб чи ні, досить просто спробувати його!

2. Теплий душ

Невелику розминку і розтяжку перед фізичними тренуваннями недарма називають розігрівом. М’язи функціонують краще, коли вони розігріті (теплі). Тому теплий душ може розслабити зведені судомою м’язи, а напір води спрацює як масаж. Можна просто зробити компрес на хворі місця або прийняти ванну, не напружуючи додатково і так страждають м’язи.

3. Розсіл

Ням! Розсіл від огірків, капусти або помідорів містить у своєму складі сіль, яку ми активно втрачаємо потім. Випиваючи розчин з сіллю, цукром і оцтом, ви поповнюєте рівень мікроелементів, дозволяючи тілу краще контролювати м’язові скорочення.

4. Банани

Це спосіб, яким постійно користуються балерини. Адже їм про судомах в ногах відомо не з чуток!

Якщо вас мучать судоми, або ви хочете провести профілактику, їжте банани! У цих смачних плодах міститься багато калію, який також відповідає за скорочення м’язів і відсутність болю при русі.

Сподіваємося, що ці поради допоможуть вам уникнути болісних судом у ногах по ночах. А, може, у вас є свої секрети, як не відчувати їх? Поділіться з нами?

Джерело

Antoniuk Kristina